Листівка до Дня Матері

 У нашім раю на землі

Нічого кращого немає,
Як тая мати малодая
З своїм дитя точком малим...
Т. Шевченко
Свято матері має давні коріння, воно виникло в США на початку XX ст. Ініціатором свята стала дівчина Анна Джервіс, яка рано втратила свою маму.
В Європу День матері прийшов після Першої світової війни, а в Україні вперше святкувався 1929 року. Започаткували його в Галичині Союз українок і редакція тижневика «Жіноча доля». Відтоді День матері святкували дуже широко: організовували концерти, конференції, фестивалі. Зі встановленням радянської влади на західноукраїнських землях свято було заборонено. Лише з 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, свято матері повернулось в Україну. Офіційно День матері в Україні почали святкувати після підписання у 1999 році Указу Президента « Про День матері» у другу неділю травня.
Напередодні свята у дитячій бібліотеці № 5 пройшла народознавча імпреза «Моя мама - сонечко, я - її промінчик». Діти розповідали про своїх матусь, відповідали на питання гри- вікторини «Моя матуся наймиліша». Дізнались історію і традиції свята.
Разом з Ніною Лозовою , керівником гуртка - методистом інформатики Станції юних техніків, виготовляли подарункову листівку «Любій матусі» за допомогою комп‘ютерноі графіки.
Було затишно, цікаво і пізнавально...











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Виготовлення патріотичних браслетів

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС «Захисники та захисниці України»

Святкова валентинка